log in

Pro kutily

Pro kutily

Dotaz: Dobrý den, zabývá se vaše firma i výrobou ozdobných prvků, např. na střechy, roubení apod?
Odpověď: Děkujeme za otázku, samozřejmě ano. Pokud nahlédnete do našich referencí, naleznete ozdobně řezané konce trámů, výzdoby pergol, altánů apod. Při realizaci staveb se s požadavkem na „estetičnost“ dřeva setkáváme poměrně často.

Dotaz: Zdravím, chtěl bych si nechat udělat střechu na starším domě komplet novou, a zajímalo by mě tak orientačně co by to mohlo stát na co bych se tak mohl připravit. Tvar je do T, plocha cca 260 m2,sklon cca 40 stupňů, bude to obytné podkroví, bude tam jeden arkýř ve střeše šíře 150 cm, žádná střešní okna, krytina šindel cena za metr do 250 kč. krov jednoduchý tvar A žádný středový nosný trám nebo něco takového. Budou to mít připravený na položení podzednice. Zajímala by mě třeba orientačně cena nebo jestli někdo si nechal dělat podobnou střechu co ho to stálo děkuji.
Odpověď: Dobrý den, stanovení ceny pro stavbu střechy je velmi individuální a pro přesnost jejího stanovení je opravdu nutná konzultace – Váš dotaz např. vůbec neuvádí řešení komínu, klempířských prvků apod.

Dotaz: Chystáme se stavět nízkoenergetický domek – dřevostavbu, ovšem náš pozemek není rovina – je ve svahu. Jaké máme možnosti realizece?
Odpověď: Dobrý den, principielně máte pouze možnosti dvě – postavit dům na piloty (zde můžete klidně i využít technologii Krinnerových vrutů), nebo zanořit budovu do svahu (což samozřejmě obnáší terénní a výkopové práce, s příslušným odizolováním stavby). Kompromisem potom je kombinace – část domu na pilotech (např. veranda) a část zanořená do svahu.